Metroid: other m
Metroid: other m

Metroid: other m

Vanaf:22,00

Bereid je voor op een ongekend Metroid-avontuur! Verbluffende actie en een persoonlijk verhaal komen op onvergetelijke wijze samen in 'Metroid: Other M'.Als Samus wisselt de speler voor het eerst in een 'Metroid'-game op vloeiende wijze tussen gameplay in de derde persoon en in de eerste persoon. De


EAN
0045496369071
Merk
Nintendo
Model
METROID: OTHER M

Prijzen van aangesloten webshops

Bezig met het laden van de aanbiedingen
Bereid je voor op een ongekend Metroid-avontuur! Verbluffende actie en een persoonlijk verhaal komen op onvergetelijke wijze samen in 'Metroid: Other M'.

Als Samus wisselt de speler voor het eerst in een 'Metroid'-game op vloeiende wijze tussen gameplay in de derde persoon en in de eerste persoon. De speler verkent de wereld en vecht in de derde persoon door de Wii-afstandsbediening horizontaal te houden. En op ieder gewenst moment schakelt de speler direct naar het eerstepersoonsperspectief, door de ogen van Samus, door met de Wii-afstandsbediening op het scherm te richten.

Een andere primeur voor de serie is een fysieke aangelegenheid voor Samus. In 'Metroid: Other M' kan namelijk een aantal mêleeaanvallen uitvoeren in haar Power Suit. De speler springt op vijanden om de krachtige Overblast ('bovenstoot') uit te voeren, gebruikt de 1-knop met precieze timing om te Counter-aanvallen en rekent af met verwondde vijanden middels een Lethal Strike (dodelijke klap). Andere nieuwe moves zijn het ontwijken van vijandige aanvallen met een uitgekiende Sensemove (zintuiglijke beweging) en het levenskracht herstellende Concentration (concentratie), dat de speler activeert door de Wii-afstandsbediening verticaal te houden met de A-knop ingedrukt. Vervolgens is er een nieuw wapen, de Diffusion Beam (diffusiestraal), waardoor Charge Beams na hun impact uiteenvallen en nog meer vijanden raken.

Temidden van al dit nieuws is het ontwikkelteam niet vergeten wat Metroid-games zo overtuigend en memorabel maakt: atmosfeer, verkenning en een meeslepend verhaal. Het spel vindt plaats in één enorm ruimteschip van de Galactic Federation, dat een enorme variëteit aan locaties bevat, ieder met verschillende omgevingen, unieke flora en fauna, en vijanden.

De Biosphere is bijvoorbeeld een enorme broeikas met daarin een jungle, compleet met waterval, regen en ontelbaar veel tropische - en agressieve - wezens en planten. Daarentegen is de Cryosphere een koude, sneeuwrijke omgeving waar de temperatuur zo laag is dat ingangen regelmatig geblokkeerd worden door ijs. Of stel je de Pyrosphere voor, een gebied vol vulkanen en magma. Op sommige plekken is het hier zo warm dat Samus' levenskracht afneemt als ze niet is uitgerust met het hittebestendige Varia Suit.

Tijdens het verkennen van deze vijandige omgevingen wordt de speler steeds dieper getrokken in een zeer persoonlijk verhaal over Samus' afkomst. De speler ontdekt haar gebreken en karakterfouten, en uiteindelijk ook haar motivatie om premiejager te worden.

Het verhaal begint onmiddellijk na de gebeurtenissen in 'Super Metroid', toen een baby-Metroid zijn leven opofferde om Samus te beschermen. Met Engelstalig stemacteerwerk en meer dan een uur aan prachtig gerenderde tussenfilmpjes verspreid door het spel is 'Metroid: Other M' niet alleen leuk om te spelen, maar ook een lust voor het oog. De soepele overgangen van tussenfilmpjes naar gameplay en van derde persoon naar eerste persoon maken dit de meest filmische ervaring die je ooit hebt gehad in een 'Metroid'-game.

Log in om te reactie

U dient in te loggen om te reageren op dit product.

Er zijn nog geen reacties

Geef als eerste een reactie.